Retinal Purging Nedir? Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir? Uzman Yorumlarını İnceleyin


Cilt bakımı ve temizliği, cilt güzelliği uygulamalarına her geçen gün yepyeni bir gelişme eklenmektedir. Klasik cilt temizliğinin yanında günümüz teknolojik şartların sonucu olarak yapılan derin araştırmalar cilt temizliği konusunda yepyeni yenilikleri bizlere sunmaktadır. Retinal purging gibi. Purging, cilt temizliği anlamına gelen bir kelimedir. Ancak bildiğimiz cilt temizliğinin yanı sıra cildin alt tabakalarına etki edip, derinden yüzeye bir temizleme işlemidir burada bahsedilen. Bunun yanında kullanılan cilt bakım ürünlerinin ciltten atılması anlamına da gelen purging, cildi aynı zamanda yenileme özelliği de göstermektedir. Cildin alt katmanlarında biriken gerek fazla yağ, gerek kir ve toz kısacası her şeyi açığa çıkaran bir uygulama olan purging, son yılların en dikkat çeken uygulamaları arasında yer almaktadır.

retinal purping nelere dikkat edilmelidir

Güzellik ve bakım araştırmalarına bakıldığında her zaman ilk bahsedilen konu hiç kuşkusuz cilt temizliğidir. Cilt bakımının başında bulunan cilt temizliği, cildin en önemli bakımını oluşturmakla birlikte, kullanılacak kozmetik ürünlere de sağlıklı bir zemin oluşturmaktadır. Yeteri kadar temizlenmemiş bir ciltte akla gelebilecek pek çok cilt sorunu oluşabilmektedir. Siyah noktalar, sivilceler gibi sorunların yanı sıra rahatsızlık uyandıran cildin donuk ve mat görünmesi de yine cildin yeterince temizlenmemesinden kaynaklanmaktadır. Ancak cilt temizliği konusu, yalnızca bir temizleyici ürün ile gerçekleştirilmemelidir. Klasik temizleme ürününün yanında cildi rahatlatacak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacak pek çok ürün de yine cilt temizliği için kullanılması gereken önemli yardımcılardır.

Tüm bu bilgilerden yola çıkarak şunu net olarak belirtmeliyiz ki retinal purging, bildiğiniz bakımları sizlere unutturacak günümüzün en etkili cilt temizliği ve bakımını oluşturmaktadır. Retinal purging dendiğinde, cildin yaşlanma etkilerini azaltarak ona sağlıklı ve genç bir görünüm kavuşturacak uygulamalar ilk olarak akla gelmelidir. Kolajen içeren kremler en iyi örnek olarak gösterilebilir. Belki yaşlanmayı engellemek mümkün değildir ancak Retinal purging gibi uygulamalar ile yavaşlatmak sizin elinizde.

retinal purping yöntemi ile cilt bakımı nasıl yapılır

Retinal Purging Kullanımı İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Retinal, en etkili cilt moleküllerinden biridir. Özellikleri arasında kolajen üretimini artırmak ve yükseltmek olan retinal, cildi yenileyerek yaşlanmaya dair tüm izlerin oluşumunu engellemektedir. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak zaman içinde ciltte azalmaya başlayan retinal molekülü, kullanılacak etkili ürünler ile tazelenebilir ve tamamen yenilenebilir. Cilt bakımını önemseyen pek çok insanın hakim olduğu bir konu olan retinal purging ile siz de cildinizdeki güzellikleri kısa sürede keşfetmeye var mısınız?

retinal purping cilde etkileri nelerdir

Retinal purging hakkında doğru bilinen yanlışların başında cildin reaksiyon gösterdiği konusu gelmektedir. Oysaki burada bahsedilen konu reaksiyon asla olmamakla birlikte, cildin alt tabakasında biriken kullanılan ürün fazlalığının dışarıya atılmasıdır. Bu da cilt temizliği olarak derinlemesine yapılan bir işlem demektir. Yağ bazlı temizleyici ürünler gözeneklerden tüm yağ, kir ve makyaj kalıntılarını uzaklaştırmaktadır.

Retinal purging için dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk olarak cildin bu uygulamaya alışması gelmektedir. Retinal kullanımına hakim ya da alışkın olmayan ciltler ilk kullanımda herhangi bir etki gözlemleyemez. Esasında pek çok ürün kullanımı için geçerli olan bu durum, söz konusu hücre yenileme özelliği gösteren bir üründe kendini daha fazla belli etmektedir. Cildin retinal kullanımına alışması için birkaç kullanım ve cildi buna alıştırma süresi gerekir. En önemli özelliği cilt yaşlanmasını önlemek olan bu molekülü kullanmak için önerilen yaş aralığı, hücre üretiminin yavaşlamaya başladığı 30’lu yaşlardır. Bu yaşlar itibariyle azalmaya başlayan hücre yenilemesi 40’lı yaşlar itibariyle durma noktasına gelir. Bundan dolayı 30 ila 35 yaş aralığında retinal purging rahatlıkla kullanılıp uygulanabilir.

retinal purping cilt bakımında neden tercih edilir

En Yararlı Retinal Purging Etkili Ürünleri Nelerdir?

Yaşa meydan okumak, pek çok insanın düşlediği bir durumdur. Yaş kaç olursa olsun cildin taze ve genç görünmesi, elbette ki pek çok insanı mutlu edecek bir durumdur. Bunun için de belirli yaşlardan itibaren cilde iyi gelecek en önemlisi de cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve hücre yenileme özelliği gösteren ürün kullanımına ağırlık vermek gerekir. Kore kozmetik markaları bu anlamda cilt güzelliğini önemseyen pek çok insana yardımcı olmaktadır. Retinal purging etkili ürün kullanımına başlayarak siz de yaşlanmanızı geciktirebilirsiniz.

By Whistrend %0.03 Retinal Gece Kremi 30gr; retinal ve bitkisel retinol birleşimi ile hazırlanan bu krem, cilde etkili bir kırışıklık bakımı yapmaktadır. İçerdiği A vitamini ile gece boyunca cildi nemlendirerek cildin parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Beauty Of Joseon Besleyici Retinal Ginseng Göz Serumu; ginseng kökü özü içeren bu serum, göz çevresine aktif ve etkili bir bakım yaparak yaşlanma etkilerini büyük oranda azaltmaktadır. İnce çizgi görünümünü önleyen bu serum göz çevresine aydınlık bir görüntü kazandırır.

By Whistrend Bariyer Koruyucu Dengeleyici Centella ve Peptit Ampulü; içerdiği 7 çeşit peptit ile cildi sıkılaştırma özelliği bulunan bu ampül, cilt bariyerini önemli ölçüde korumaktadır.

By Whistrend Nemlendirici Propolis Ampülü; cildi nemlendirip besleyen bu ürün, leke karşıtı bakım yaparak cilt güzelliğinin korunmasına yardımcı olur.

Siz de Korendy Türkiye adresinden bulabileceğiniz bu etkili ürünler ile yaşlanmaya dur diyerek cilt güzelliğinizi her daim koruyabilirsiniz.