Hassas Ciltler İçin En Etkili Peeling Ürünleri Nelerdir? Uzman Tavsiyelerini Hemen İnceleyin!


Hassas ciltlerde kuruma, kızarıklık, ciltte kabuklanma, kaşıntı gibi durumlar söz konusu olmaktadır. Kaşıntı hissi oldukça rahatsız edici bir durumdur bu sebeple cildi rahatlatacak ürünler, peelingler veya evde kendiniz yapabileceğiniz yöntemler arıyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz.

Hassas cilt yapısına sahip kişi için cilt bakımı oldukça önemlidir ve doğru cilt bakım ürününü bulmak çok kolay değildir. Öncelikle cildi güneşten sürekli olarak korumak gereklidir. Hassas cilt yapısında kozmetik ürünü vegan ve doğala yakın içerikleri olan ürünler olarak tercih etmekte fayda olacaktır. Yani cilt hassas olduğundan dolayı kullanılacak ürünün kalitesi ve içeriği oldukça önemlidir. Kore cilt bakım ürünlerini tercih edebilir veya bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

hassas ciltler cilt bakımını nasıl yapmalıdır

Hassas ciltler için en etkili peeling ürünleri nelerdir diye bakacak olursak öncelikle cilt tipimizi tam anlamıyla tanımak gerekecektir. Hassas cilt genetik veya sonradan işlevini kaybetmiş bir cilt tipi olabilir. Sigara, alkol gibi bağımlılık yapan ürünlerden dolayı, az uyumak veya bağışıklık sisteminin zayıf olması cilt hassasiyeti yaratabilir. Kişi için ciltte kabuklanmalar, kalıcı izler gibi görüntü olarak rahatsız edici olabilir veya tamamen içten gelen bir rahatsızlık (kaşıntı, yanma gibi) dıştan belirtisi görünmeyen bir şekilde olabilir. Belli başlı sebeplerden dolayı cilt hassas bir cilt ise tamamen koruyucu işlevini kaybetmiştir bu sebepten cilt bakım ürünleriyle desteklenmesi gerekmektedir. En iyi güneş kremi ürünleri cildinizi dış etkenlerden korumaya yardımcı olacaktır.

Peelingler özellikle hassas ciltler için haftada iki günden fazla yapılmamalıdır. Ciltte tahrişe neden olmaması için cildi dinlendirmek oldukça önemlidir.

 

hassas cilt bakımı nasıl olmalıdır

Hassas Cilde Sahip Olmanın Başlıca Sebepleri Nelerdir?

Hassas ciltler hangi sebeplerden dolayı meydana gelir sorusuna cevap olarak belli başlı sebepleri olarak şunları sıralayabiliriz;

  • Psikolojik olarak fazla strese maruz kalmak
  • Kalıtımsal hastalıklar
  • Sigara kullanmak, alkol kullanmak gibi içten dışa zarar verecek olan bağımlılıklar
  • Uyku düzensizliği (az uyumak)
  • Bağışıklık sisteminin zayıf olması
  • Yaz mevsiminde Güneş ışığı, kış mevsiminde soğuk gibi mevsimsel durumlarda maruz kalmak
  • Kadınlarda regl döngüsü zamanında vücutta ve ciltte değişimler meydana gelmektedir bu dönemde de hassas bir cilde sahip olunabilir.
  • Erkeklerde tıraş bıçağı kullanımı hassas bir cilde sahip olmanıza sebep olabilir.
  • Abur cuburu fazla tüketmek yani tamamen sağlıksız besinlere yönelmek hassas bir cilde sebebiyet vermektedir.
hassas cilde sahip olanlar neye dikkat etmelidir

Hangi cilt bakım ürünlerini kullanmak gerekir diye soruyorsanız cevap olarak genel bir cevap verilebilir. Öncelikle bir uzmana danışıp cilt analizi yapılmalıdır. Sonrasında tamamen parfümsüz, içeriği doğal ve cildi yakmayacak şekilde asitsiz ürünler öncelikli olarak kullanılmalıdır. Aktif bir makyaj kullanımı var ise temizliği gün içerisinde oldukça güzel bir şekilde yapılmalıdır. En etkili tonik ürünleri ile makyaj kalıntılarını tamamen temizlenmeli ve cildin nefes alması sağlanmalıdır.

Günlük cilt bakım rutinini dikkatli bir şekilde yaparak cilde uygun olmayan ürünler kullanılmamalıdır.

Hassas Cilde Sahip Olan Kişilerin Dikkat Etmesi Gereken Durumlar

Hassas cilde sahip kişiler şunlara karşı dikkatli olmalıdır:

-Cildin üst tabakasını kurutacak veya tahriş edecek ağır ve kimyasal ürünler kullanmamalı

-Her gün düzenli olarak cildi güneşten korumak için krem kullanmalı

-Ciltte alerjik reaksiyon yapması olası olan içeriklerden uzak durulmalı

-Haftada maksimum iki kere peeling yapmalı

-Aldığı ürünlerin içeriğinde cildinin alerjik reaksiyon gösterecek içerikler olup olmadığını kontrol etmeli

hassas cilt için en etkili bakım önerileri

Ürün içeriklerini inceleyerek alerjiniz var ise ona göre tercihler yaparak ilerlemenizde tabii ki fayda var. Mutlaka uzman doktora giderek ilgili alerji testlerini yaptırmalısınız. Ürün içerikleri için ilgili linklere tıklayarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hassas Ciltler İçin En Etkili Peeling Ürünleri Şu Şekildedir:

By Wishtrend - Cera-barrier Soothing Ampoule - Yatıştırıcı Bariyer Onarıcı Centella ve Peptit Ampulü: Kızarıklığı ve tahrişi yok etmede birebirdir. Cilt bariyerini onarıcı ve koruyucu özelliğiyle her cilt tipine uygundur. Hassas ciltlerde klinik testler yapılmış ve uzmanlar tarafından onaylanmış bu ürün onarımıyla cilde güzel bir etki bırakacaktır. Hassas ciltler için gözenek sıkılaştırıcı ve iyi bir cilt yatıştırıcıdır.

 

 

By Wishtrend - Mandelic Acid 5% Skin Prep Water: Bademli vegan bir peeling olan By Wishtrend ciltteki ölü deriyi cildi tahriş etmeden yeniler. Cilt dokusunda hızlı bir iyileşme gösterir. Her cilt tipine uygun olan bu ürünü çok amaçlı olarak kullanabilirsiniz.

 

 

Hassas ciltler için en etkili peeling ürünleri ve yatıştırıcı, kızarıklık giderici tüm ürünlerimize ulaşmak için buraya tıklayarak Kore cilt bakımı ürünleriyle tanışabilir ve detaylı ürün özelliklerini, içeriklerini okuyarak harika bilgilere ulaşabilirsiniz. Korendy Türkiye adresinden tüm cilt tipine uygun maske, krem gibi bütün ihtiyacınıza yönelik Kore cilt bakım ürünlerine ulaşabilirsiniz. Kendini hep çok sev, cildine çok iyi bak!