Cilt Kırışıklıkları Neden Olur? Ne İyi Gelir ve Nasıl Büyük Oranda Giderilir? En Etkili Önerileri İnceleyin!


Kırışıklık, pek çok insanın muzdarip olduğu bir konu. Bu, kadın ya da erkek fark etmeksizin herkeste görülebilen bir sorundur. Cilt kırışıklığı yaşa bağlı olarak yüzün çeşitli yerlerinde kendini göstermeye başlar. Ancak her ne kadar yaş cildin kırışmasında önemli bir rol oynasa da erken yaşlarda da kırışıklık sorunu ile karşılaşmak mümkündür. Kısaca bahsetmek gerekirse cilt kırışıklığı; cildin ilerleyen yaşla birlikte kolajen üretiminin azalması sonucu oluşan elastikiye ve nem kaybı ile meydana gelen bir problemdir. Zamanla cildin tabakaları arasındaki yağ miktarı azalmaya başlar. Bu da cilt kuruluğunu beraberinde getirir. Kolajen içeren kozmetik ürünler bir nebze cilt kırışıklığının önüne geçmeye yardımcı olur. Bunun sonucu da olarak da ne yazık ki cilt kırışıklığı kaçınılmaz bir sonuç olarak karşımıza çıkar.

cilt kırışıklığının sebepleri nelerdir

Cilt kırışıklığı ile mücadele etmek evet mümkündür ancak bu mücadeleye ne kadar erken başlanırsa ilerleyen yaşlarda o kadar iyi sonuçlar elde edilir. Bunu hastalığa erken teşhis olarak da düşünebilirsiniz. Uygun ve erken müdahaleler sonucu cildin kırışmasını belki tam olarak önlemek mümkün değildir ancak oluşumunu oldukça ileriye atabilirsiniz. Kırışık giderici krem ürünleri ilk akla gelen ürünlerin başında gelmektedir.

Cilt Kırışıklığı Neden Olur?

Cilt kırışıklığı oluşmasının en önemli nedeni yaşın ilerlemesi gibi gözükse de bazı iç ya da dış etkenler cildin erken kırışmasını tetiklemektedir. Bazı etkenlere müdahale etmek mümkünken bazıları ne yazık ki kontrol edilemeyen durumlardır. Yaş ve genetik faktörler gibi. Genel olarak bakıldığında cilt kırışıklığına neden olan faktörler çoğunlukla şu şekilde karşımıza çıkar;

  • Kolajen üretiminin azalması,
  • Güneş ışığına fazlaca maruz kalmak,
  • Nemi azalan cilt,
  • Sebum salgısının azalması sonucu cildin kuruması,
  • Sigara ve alkol gibi alışkanlıklar,
  • Düzensiz ve yetersiz uyku.
cilt kırışıklığına ne iyi gelir

Kırışıklığa neden olan etkenlere baktığımız zaman iç ve dış faktörlerin kırışıklık üzerindeki etkilerini görmek mümkündür. Her ne kadar güneş ışığı ya da uyku düzeni gibi hallere dikkat edilse de ciltle alakalı bazı uygulamalar yapılmadığı takdirde cilt kırışıklığını önlemek ne yazık ki mümkün değildir. Yapılacak her türlü müdahale ya da tedavi çok yönlü olmalıdır. Cildi tekrar nemlendirmek için kullanılacak kuru ciltler için nemlendirici, maskeler kullanmanın yanı sıra güneş ışığından korunmaya dikkat etmek, kötü beslenme ve alışkanlıklardan ciddi anlamda uzaklaşmak gerekir. Buna ilave olarak pirinç maskesi, salyangoz kremi gibi ürünleri tercih edebilir; en iyi etkili ürünleri cilt bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

Cilt Kırışıklığı Nasıl Önlenir?

Cilt kırışıklığını önlemek için yapılması gerekenler dendiğinde akla ilk gelecek olan madde hiç kuşkusuz erken müdahale olmalıdır. Cildi kırışıklıklardan korumak için yapılabilecek en iyi önlem güneş koruyucu krem kullanmaktır. Erken yaşlarda başlanacak uygun bakım yöntemleri ile cildi devamlı nemli tutabilir ve kırışıklığın yaşa bağlı gelişen bir sorun olması halini daha ileriki yaşlara bilinçli bir şekilde itebilirsiniz. Kırışıklık yalnızca yaşa bağlı olarak oluşan bir sorun değildir. Bunu unutmamak ve buna göre hareket etmek gerekir. Bunun için alınması gereken önlemler, uyulması gereken kurallar bulunmaktadır. Cildin kırışmasını önlemek için;

  • Mevsim farkı gözetmeksizin güneş kremi kullanmak,
  • Gün içinde bol su tüketmek,
  • Meyve ve sebze ağırlık beslenmek,
  • Sigara ve alkolden uzak durmak,
  • Erken yaşlarda cilt bakımı yapmaya başlamak,
  • Cildi devamlı nemli tutmak,
  • Cilde uygun ürünler ile cildin yağ dengesini korumaya dikkat etmek,
  • Düzenli bir şekilde peeling ve maske kullanmaya çalışmak,
  • Stresten uzak durmak gerekir.
  • Güneş ışınlarına maruz kalmamak
cilt kırışıklığı nasıl önlenir

Cilt Kırışıklığı Nasıl Tedavi Edilir?

Farklı cilt kusurları ve sorunlarında olduğu gibi cilt kırışıklığı için tedavi yöntemleri de bazı ürünler ve uygulamalar ile ortadan kaldırılabilir. Unutmamak gerekir ki her türlü cilt sorununun tedavisi mümkündür.

Cilt kırışıklığı için kullanılabilecek kozmetik ürünler olduğu gibi medikal ve cerrahi bazı uygulamalar ile de bu sorundan kurtulmak mümkündür. Günümüz şartları dahilinde kırışıklıkları yok etmek, dinç ve genç bir görüntüye sahip olmak oldukça kolaydır. Bunun için uzman bir hekime danışmak ve bilgi almak, yapılacak uygulamaları öğrenmek oldukça önemlidir. Diğer yandan gözenek sıkılaştırıcı ürünleri bakım rutinine eklemek oldukça faydalı olacaktır.

cilt kırışıklığı nasıl tedavi edilir

Cilt Kırışıklığı İçin Kullanılabilecek En Etkili Ürünler Nelerdir?

Cilt kırışıklığı oluşumunu önlemek için kullanılacak ürünler olduğu gibi mevcut kırışıklıklara da savaş açan oldukça etkili ürünler bulunmaktadır. Özellikle Kore markalı cilt bakım ürünleri bu anlamda pek çok kadının kırışıklıkla mücadele için kullandığı ürünlerdir. Kullanılacak en etkili kırışıklık önleyici cilt bakım ürünleri şu şekildedir; 

I’m From Canlandırıcı Kırışıklık Önleyici Serum; kırışıklık karşıtı bakım yapan bu serum, cilt bariyerini ve elastikiyetini korumaya yardımcı olur.

Klairs Anti-aging Gece Serumu; angi aging etkili bu serum cilt elastikiyetini korurken ciltte oluşabilecek kırışıklığın büyük oranda önüne geçer.

By Whistrend %0.03 Retinal Gece Kremi 30gr; cilde A vitamini desteğinde bulunan bu ürün gece boyunca ince çizgi bakımı yapmaktadır.

İnce çizgilerin derin kırışıklıklara dönüşmemesi için alacağınız önlemler ile yaşınıza meydan okuyabilirsiniz. Korendy Türkiye adresinden bulabileceğiniz yukarıdaki kırışıklık karşıtı bakım ürünleri ile zamanın sizi yaşlandırmasına izin vermeyin.